Tarihçe

Marmara Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 30 Haziran 2020 tarihinde kurulmuştur. Fakültemizde Mimarlık Bölümü ve Endüstriyel Tasarım Bölümü olmak üzere iki bölüm vardır.

Hâlihazırda Mimarlık (İngilizce), Mimarlık, ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı programları yürütülmektedir.  Yeni bir yapılanma sürecinde olan Fakültemiz, Mimarlık (İngilizce) ve Endüstriyel Tasarım (İngilizce) olmak üzere iki yeni program ile yoluna devam edecektir.

Esas gücünü Marmara Üniversitesi’nin köklü geçmişi ve kurumsal yapısından alan fakültemiz, akademik kadrosu, halihazırda yürütülen ve tamamlanmış bilimsel araştırma projeleri ve süregelen yurtdışı eğitim-öğretim hareketlilikleri (ERASMUS) ile güçlenmeye devam etmektedir. Mehmet Genç Külliyesi’nin yer aldığı eşsiz tarihi, kültürel ve mekânsal değerlere sahip ortamı da ayrıca değer katmaktadır.

Bölümler:

• Mimarlık Bölümü
  • Endüstriyel Tasarım Bölümü

Hâlihazırda devam eden (yarı-pasif) programlar:

• Mimarlık (İngilizce)
  • Mimarlık (Türkçe)
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe)

Yakın zamanda yeni açılacak programlar:

• Mimarlık (İngilizce)
  • Endüstriyel Tasarım (İngilizce)

Bu sayfa Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından en son 08.09.2023 00:04:55 tarihinde güncellenmiştir.